ingir 29

Excel consultancy

Excel consultancy en Bedrijfsondersteuning

Excel, een tool om de roos te gooien

Veelzijdig en doeltreffend, een boeiende uitdaging voor ingir en een doeltreffende tool voor de klant.

Voor hun dagelijkse werking maken vele bedrijven gebruik van excel en dat is fantastisch. Excel heeft zich door de jaren heen bewezen als een multi-functionele tool. Het is veelzijdig, simpel om mee te beginnen werken en toepasbaar voor de meest uiteenlopende taken.

Eigenlijk hoeft het niet gezegd te worden hoe goed excel wel is. Het is echter wel fijn om nog eens bij stil te staan hoe fijn het wel is dat zo’n platform gecreëerd is.

Universeel

Een van de belangrijkste kenmerken is dat excel files bij iedereen gekend zijn en voor van alles worden toegepast. Er is een groot publiek dat met excel werkt of mee kan werken. Elke gebruiker, basis of gevorderd, kan voor zich zelf de mogelijkheden aanwenden en zijn probleem aanpakken.

Krachtig

Het is verleidelijk om zeggen dat de mogelijkheden eindeloos zijn, maar om niet te overdrijven zouden wij het bij "zeer uitgebreid".

Flexibel

Zo goed als op elk werkcomputer of -laptop kan men een installatie van excel terugvinden. Het maakt dus niet uit hoe krachtig de hardware is, excel zal werken. Natuurlijk is het logisch dat een krachtigere machine dezelfde file vlotter zal behandelen, maar belangrijkste blijft dat iedereen mee verder kan. De bedoeling van elke file is blijft inmiddels om iets bij te houden, berekenen of een combinatie van beide. Vaak is het ook mogelijk om zelfde resultaat te bekomen via verschillende methodes.

Tijdelijke handels vennootschappen

Tijdelijke Handels Vennootschappen (THV’s) is een speciale categorie van “excel liefhebbers”. Door dat er een tijdelijke (al dan niet langdurige) samenwerking tussen 2 of meerdere bedrijven tot stand komt is er een tijdelijke clash van bedrijfsculturen, werkmethodes en ondersteunende systemen. Het mooie van excel is is dat het aan de opgesomde kenmerken  voldoet: universeel, krachtig en flexibel. Zo kunnen de samengekomen partners redelijk snel tot besluit komen om bepaalde processen voor bepaalde taken van hun THV in excel op e volgen.   

Praktijk troef: vele van de deze processen worden door THV’s in excel bijgehouden.